18 november. 2013 - 15:59

Saxtjuvar och Koordinatorn sätter ned foten.

”Webbis – hade du hittat din sax?” frågade Koordinatorn, som stod på huvudet inne i kontorsförrådet och rotade omkring.
Webbis tittade upp från datorn och sa ”Ja, jag hittade den, jag ställde den i burken på mitt bord fast nu är den borta. Igen…!”
Koordinatorn sneglade bort mot Chefen som för en gångs skull höll sig lugn, satt med hörlurar på och gjorde årets julkalender på datorn. På hennes bord tronade det en sax.
”Det är förmodligen Chefen som har kleptat den, konstaterade hon torrt. Och helt utan förvåning.
Webbis smög bort bakom Chefens rygg, tittade ner på Chefens skrivbord och mimade upprört till Koordinatorn ”Det där är ju MIN sax!!”  Lutade sig försiktigt fram och skulle precis norpa åt sig saxen när Chefen, snabb som en kobra, högg tag i saxen först.
Hon slet av sig hörlurarna och utbrast anklagande: ”AHA, tagen på bar gärning!! SAXTJUVEN är fast!!! ropade hon triumferande till hela kontoret och Koordinatorn suckade tungt.”
”Men det är ju MIN sax!!” invände Webbis indignerat.
”Är det ju INTE! Jag har haft en sån sax jätte, jätte, jättelänge…. sådetså!
”Är jätte, jätte, jättelänge sen från i morse  när du tog den från Webbis skrivbord?” frågade Koordinatorn.
”Ääääääh, sa Chefen, men jag har VERKLIGEN haft en sån och när jag såg att Webbis hade den på sitt bord så tog jag tillbaka den.”
”Precis som du brukar ”ta tillbaka” pennorna från MITT skrivbord så ofta att jag numera har knutit fast dom med FISKELINA för att du inte ska kunna stjäla dom?”
”Stjäla?! Jag ÄGER dom ju!!” sa Chefen upprört.
”Du, nu ska du ha en sak VÄLDIGT klart för dig, sa Koordinatorn med bister min och spände ögonen i Chefen. Så länge jag är ansvarig för kontoret så gäller MINA regler och dom kan du jämföra med hur en ambassad funkar. Du må äga det här företaget men skrivborden är fredade zoner – som ambassaderna är. Din lag gäller inte. Du får INTE ta nåt från dom. ALLS.
Förstår. Du. Detta?” tillade hon. För säkerhets skull.
Så nu är Chefen sur. Och håller på att bygga ett fort kring sitt eget skrivbord samtidigt som hon muttrar ”Vem, VEM knyter fast sina pennor med FISKELINOR? Skandal, det är vad det är!!”

Från vänster: Koordinatorns…Chefens…och ja, ni kan ju gissa vems halvtomma pennställ det är på sista bilden.

kor chef web

 2 Responses to Saxtjuvar och Koordinatorn sätter ned foten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *