26 november. 2013 - 11:54

Så här gör du en sotning

En snygg sotning kräver lite tålamod. Här visar vi steg för steg hur du ska göra för att lyckas med en svart sotning.

Makeupartist: Kereshmeh Klangefeldt

sotning pictorial1. Grunden är det viktigaste för att du ska kunna sminka en jämn och fin sotning som håller och inte lägger sig i veck. Se här för en perfekt grund, följ steg 1-4 innan du fortsätter med denna pictorial. Följer du steg 1-4 ser det ut så här. Brynen är ifyllda med matt skugga Nougat. Då blicken och sotningen ska var i fokus, kan det vara snyggare att ha lättare ifyllda bryn och inte för mycket highlight under brynen.
2. För att ge sotning en mjukare utseende är det bra att ha en övergång mellan svarta skuggan och huden. Här används matt skugga Knäck som en mjuk och bred globskugga. Samma skugga även under ögat, se till att skuggorna går ihop i yttre kanten av ögat.
3. Matt skugga Kaffe appliceras med skuggpensel nr.10. Börja vid franskanten och ”klappa” in färgen samtidigt som du jobbar dig upp mot globskuggan. Var mjuk på handen. Om du behöver ta mer färg på penseln, se då till att börja vid franskanten igen och jobba dig upp. Annars är det lätt att det blir fläckigt. När du har lagt en jämn och fin skugga på hela locket som överlappar globskuggan, kan du sedan förstärka den svarta färgen genom att trycka på mer svart skugga.
4. Med en snedskuren pensel kan du fylla på med svart skugga längs franskanten, då det ibland kan vara svårt att få färg längs in med skuggpenseln.
5. Matt skugga Kaffe även under ögat, bredare i ytterkant och se till att denna skugga går ihop med lockskuggan i ytterkanten av ögat. Matt skugga Vanilj som Highligt under brynet och ögats inre vrå. Lagom med highlight då det inte ska ta över uppmärksamhet från sotningen kring ögat.
6. Svart kajal på slemhinnan, både undre och övre slemhinnan närmast fransarna för mer hållbar färg och en intensivare blick.
7. Så här ser det ut. Du kan lägga på mascara nu men det blir såklart lite snyggare med lösfransar :)
8. Lösfransar nr. 116, lösfranslim. Täck lösfranskanten med svart Cake Eyeliner.
9. Avsluta med mycket Svart HDmascara.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *