3 mars. 2016 - 17:13

LÄS OM MIA SOM JOBBAR MED ARMANI BEAUTY

 

Hej Mia! Hur är läget?

 

Det är bara bra!

 

Härligt, hur går det för dig med makeupartist-livet? Nu har det ju gått ungefär ett och ett halvt år sen du gick ut!

 

Precis! Jo, det går bra! Just nu jobbar jag på Armanidisken på Åhléns City i Stockholm med lite små frilansjobb vid sidan av.

 

Ja vi såg att du jobbar med Armani Beauty. Hur är det att arbeta med det märket?

 

Det är fantastiskt roligt! Det är ett märke med otrolig kvalité men ändå kreativt så jag har verkligen utvecklas vidare inom själva makeupbranschen!

 

Hur har det gått efter utbildningen då fram tills nu? Något extra roligt frilansjobb?

 

Jag visste direkt efter utbildningen att det va det här jag ville jobba med men det var tufft i början. Jag gav mig ett halvår med att verkligen kämpa på med att söka jobb och ta så mycket frilans som jag kunde få tag i.

Under våren jobbade jag mycket med fotografen Emma Grann. Det projektet pågick under en tid och det var superkul att få jobba i team och självklart blev jag väldigt nöjd över själva resultat också!

 

Ja det var det där blomsterprojektet?

 

Precis!

 

Om vi går tillbaka till skolan då. Vad tycker du var bäst? vad har du haft mest nytta av?

 

Allt! Haha, nej men jag kände verkligen att jag fick lära mig otroligt mycket och att jag var väl förbered när jag väl skulle ut och jobba med det på ”riktigt”.

Mest nytta var nog med kraven på hygien och att inte slarva skulle jag tro, det är verkligen något som ger ett mer professionellt intryck för en makeupartist.

 

Och vad var det jobbigaste?

 

För mig var det nog mer personligt under själva utbildningen, att lämna och flytta ifrån båda familj och vänner. Själva utbildningen i sig var bara kul och givande!  

Kanske att man behövde sminka och tvätta av sig flera gånger om dagen om jag måste säga något…

 

Så hur ser framtiden ut? Något speciellt du ska eller vill göra?

 

Jag trivs väldigt bra som det är men skulle gärna vilja satsa mer på frilans och att i framtiden tillhöra en agentur eller ha eget företag. Men just nu ser jag varje tillfälle som en erfarenhet med nya kunskaper och tar allt lite som det kommer.

 

Och slutligen, ditt bästa råd till våra blivande makeupartister?

 

Oj… Att våga satsa om man verkligen vill det, och framför allt utmana sig själv och att aldrig tycka man är fullärd, det finns många utav oss där ute och man kan alltid lära sig något. Hahah lite cheesy…!

 

Inte då, mycket bra råd!

mia ID bild

PHOTO EMMA GRANN, Emmagrann.seKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *