21 april. 2015 - 08:56

Möt .FÄRGs DREAM TEAM-medlem Emilie

.FÄRG Collection har skapat .FÄRG DREAM TEAM, ett framgångsteam som kommer att stötta några av Sveriges största talanger inom bland annat tiodans och ridning. Trots sin ringa ålder är Emilie Almstedt fokuserad mot nya mål inom tiodans. Nu publicerar vi intervjun från februaris utgåva av .FÄRG Magazine.

Just för att jag brinner för att se människor förvandla sina drömmar till mål och slutligen till framgång gör att jag har skapat Dream Team by .FÄRG – ett team som kommer att ha några få utvalda deltagare som verkligen har kämpat för att nåt dit dom vill.  Ett team som .FÄRG väljer att stötta på olika sätt som med mentorskap och på andra sätt. Nu presenterar vi vår första Dream Teamdeltagare – Emilie Almstedt, en tjej som har jobbat grymt hårt och nu representerar Sverige i Tiodans. Trevlig läsning!-Birgitta Lagerholm, VD Makeupstudion Education & Grundare av .FÄRG Collection.

Emilie Almstedt

Första gången Emilie fick upp ögonen för 10dans var när TV4programmet Let’s Dance hade premiär våren 2006. Emilie skrattar när hon berättar att hon, 7 år gammal, bytte klänningar mellan varje dans och dessutom tvingade sin pappa att byta skjorta mellan varje dans så att de kunde dansa tillsammans till de olika parens uppvisningar. Då var det mest bara jätteroligt men ganska snart efter förstod hon att det var det här hon verkligen ville göra så 10 år gammal fick hon börja på dansskola. När hon hade tränat en halv termin fick hon en partner som hon dansade med i flera år. Nu dansar hon sedan 2,5 år tillbaka med Philip Raabe och har representerat Sverige vid flera stora mästerskap. 

 

Emilie, du är ju med i .FÄRGs Dream Team för att du representerar en ung person som verkligen gör något av sina mål och drömmar.  Har du lätt för att sätta upp mål?

Ja. Det tycker jag absolut. Jag har alltid haft mycket drömmar och som jag sen försöker omvandla till mål.

Hur funkar det då? 

Det går bra, jag har nog alltid varit väldigt målmedveten.

Vilket är ditt bästa knep för att verkligen uppnå sina mål?

Att verkligen veta att man vill det man har satt upp som mål och att sätta upp delmål. Jag tycker att det är så himla viktigt att få bocka av olika saker som jag har lyckats med och uppnått. Och att få klappa mig själv på axeln under tiden. Om man bara sätter upp ett enda jättehögt mål så känns det ju bara som att man aldrig kommer dit och då blir det ett misslyckande om det är det absolut enda som gör att man kan få godkänt av sig själv. Och för mig är resan absolut viktigare än själva målet. Jag tycker att man ska stanna upp i nuet ibland och reflektera över hur man har det här och nu.

Du förlorade din mamma i januari 2013. Hur har det påverkat dig som person?

Jag har lärt mig att lita mer till mig själv och att ta mer snabba beslut för jag har verkligen lärt känna mig själv. När mamma dog var det jättejobbigt och då trodde jag att vissa personer i min närhet skulle finnas där för mig. Men det gjorde de inte och då lärde jag mig att livet inte är rättvist. Livet är inte alltid så lätt och jag tror att jag lärde mig att bli mer sann mot mig själv genom att välja att inte lägga energi på något eller någon som inte gav mig något tillbaka. Det gjorde att jag blev klarare över vad jag själv vill och att det är viktigt att jag mår bra innan jag kan ge av mig själv för att hjälpa andra att må bra. Det stärkte mig även om det var jättetufft att förlora mamma.

Vad är det som driver dig?

Absolut känslan när man ställer sig på golvet. Jag har alltid älskat att uppträda och att stå på scenen så när jag hittade dansen kändes det som att jag hade hittat hem. Utanför scenen så är det nog mycket tanken på min mamma.

Och om du får ge några råd till dem som läser detta och som sitter med egna förhoppningar och drömmar – vad skulle det vara?

Mitt råd skulle vara att man ska våga gå sin egen väg och vara sann mot sig själv. Att man ska göra det som känns rätt oavsett vad någon annan säger och tror. Använd motgångarna för att stärka dig och ge inte upp! Så länge du tror på dig själv så kan ingen annan stoppa dig.

Tack snälla Emilie och lycka till i framtiden!

Tack!