16 oktober. 2013 - 16:59

Makeupfamiljen… :)

Det har blivit dags att presentera oss som jobbar varje dag med FÄRG Backstagereport – eller som vi själva ytterst kärleksfullt kallar oss: Familjen
I familjen ingår Chefen (Birgitta Lagerholm) – familjeöverhuvudet som påminner om den där genialiske vetenskapsmannen/kvinnan som fullkomligt forsar fram i livet med mängder av idéer. Den ena genialisk – den andra möjligen något mindre genialisk – men ALLT ska testas! Hon gör inte bara grymma sminkningar och all vår grafiska design, hon föreläser ute på gymnasieskolor, fotar, karriärscoachar utan produkt- och tjänsteutvecklar också för både FÄRG och Makeupstudion Education. Hon håller ett galet tempo för Chefen går absolut all in på ALLT och fullkomligt bubblar av energi och drivkraft. Hon lever stenhårt efter mottot: Hur svårt kan det vara?! Det är väl bara att lära sig….! När hon väl sitter på kontoret jobbar hon med hörlurar fyllda av antingen Bon Jovi eller Volbeat på repeat. Lite oklart varför men så länge hon håller sig lite lugn och stilla ett tag så säger inte vi andra nånting…. :)

Sen har vi vår Koordinator (Anki Frantz) Hon är i första hand anställd för att hålla Chefen i strama tyglar och för att stå för en perfekt ordning och logistik på företaget. Hon tvekar INTE att peka med hela handen mot Chefen som ytterst motvilligt gör som hon blir tillsagd. Koordinatorn har ett hjärta av guld och är EGENTLIGEN en riktig omhändertagande bullmamma men gör allt för att dölja det bakom en sträng fasad. Precis alla rusar till Koordinatorn när nånting inte funkar. Oavsett vad. Och hon löser det. Alltid. Såklart. Den allmänna meningen är att hade inte Koordinatorn jobbat hos hos hade hon förmodligen gjort karriär inom militären. Strålande karriär. Eller så hade hon blivit nätverkstekniker. Koordinatorn, som känner Chefen sen långt tillbaka, bodde från början i Kalmar när Chefen ringde och erbjöd henne jobbet hos oss. Hon bad om betänketid och Chefen gastade: ”Vadå betänketid!? Hur svårt kan det vara? Flytta till Stockholm och jobba för mig bara! Jaja,  du får väl 5 minuter då.” 4min och 58 sekunder senare ringde Koordinatorn upp och sa ”Jag kommer!” ”Det visste jag väl” sa Chefen. ”Vad jag inte fattar är vad du skulle med betänketid till?!”

Vi går vidare med vår Webredaktör – eller vår ytterst ofrivillige och mycket nervösa webredaktör ska tilläggas… (Kereshmeh Klangefeldt) Kereshmeh gick ut från Makeupstudionskolan 2004 och jobbade ett antal år som frilansande makeupartist innan hon av nån mycket märklig anledning fick för sig att hon skulle bli tandhygienist. Det kunde man ju, som Chefen säger, redan från början ha fattat att skulle vara helt galet… Nu är hon tillbaka både som makeupartist men framför allt som webredaktör. Humorn i det hela är ju att hon inte kan nåt alls om webbredaktörande och sånt men det hindrade inte Chefen när hon anställde henne. För som hon sa… ”Det är ju en klok människa. Hon får väl lära sig! Hur svårt kan det vara?!!” Så Webredaktören kämpar på. Med Chefen hängandes, hetsandes över axeln. En toppensituation helt enkelt. Som Chefen entusiastiskt analyserade det.

Chefsmakeupartisten (Anya Eklundh) är en norrländska med lugn fasad men som man kan få att tända till på alla cylindrar om man bara trycker på rätt knappar. Det gillar Chefen att göra… Trycka på rätt knappar that is.. :) Chefsmakeupartisten jobbar hos oss som makeuplärare sen 2007. Hon har inte, under större delen av den tiden, gjort något större väsen av sig mer än att hon har producerat fantastiska makeupartistelever och ett oerhört vackert barn vid namn Charlie. Så allt var ganska lugnt. Tills den dagen hon halade fram sin telefon och lite lagom o-ödmjukt visade sitt Chefen sitt egenproducerade material och Chefen gick i spinn av ren uppspelthet. ”Det här ju briljant!! Flott som tusan!!!” gastade Chefen och upphöjde på stört Anya till chefsmakeupartist för FÄRG. Chefen gillar snabba befordringar. Så nu är det Chefsmakeupartistens galna och vackra kreationer som till stor del fyller den här bloggen.

Latinaboss (Yenifer Rojas Sanchez) är vår andra makeuplärare här i Stockholm. Hon har fått namnet Latinaboss för under den vackra, väna ytan döljer sig en tvättäkta latina med en ryggrad av stål. Hon står utan problem upp mot Chefen när hon går över styr. Latinaboss är en vanvettigt kreativ själ som kan förvandla ett ansikte till att se tecknat ut, göra Edward Scissorhands av sig själv på en kvart och andra helt galna saker. Latinaboss har också kunnat ses köra Running Man, dvs breakdance, i en gorillakostym i tvprogrammet Karatefylla. Bara en sån sak gör ju att man är självskriven i Familjen!!

Praktikanten (Hana Basic) var från början en jobbig typ som ringde och jagade Chefen i evigheter innan hon till slut fick beskedet att hon kunde komma upp från Kristianstad och göra sin praktik hos oss. Väl här utmanövrerade hon Chefen direkt genom att vara om möjligt ÄNNU mer entusiastisk och arbetsvillig än Chefen själv. För att inte tala om bisarrt kunnig i allt som har med webben, Instagram, Iphoto, Imovie och you name it att göra… Sånt som Chefen och framför allt Webredaktören inte kan nånting alls om.. Chefen är ju inte dummare än att hon förstod att det där var en keeper och adopterade följaktligen Praktikanten på firmafesten med adoptionsbevis och allt. Listig som hon är skrev hon därmed livstidskontrakt med Praktikanten. Som för övrigt inte heller drar sig en sekund för att vanvördigt håna Chefen eller Webredaktören när dom säger nåt fel. Sånt är nyttigt för Chefen. Kanske inte lika nyttigt för Webredaktören men hon lär vänja sig. Förhoppningsvis.

Vi har fler medlemmar i Familjen men dom får ni veta mer om en annan dag!

 

 2 Responses to Makeupfamiljen… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *