15 februari. 2016 - 15:44

INTERVJU MED ACE WILDERS MAKEUPARTIST!

Vår tidigare elev Molly Jansson har gått från att praktisera på Julgalan 2014 när hon gick hos oss som elev, till att i år sminka för Sveriges största TV-program, Melodifestivalen 2016! Hon är där som Ace Wilders egna makeupartist under turnén. Vi tog ett snabbsnack med Molly i den långa väntan på finalen i Friends Arena.

 

Hej Molly! Hur kom det sig att du jobbar med melodifestivalen?

 

Jag hamnade där eftersom att jag jobbade med Ace Wilder tidigare, på Julgalan. När hon skulle delta i mellon igen så ville hon ha mig som sin makeupartist!

 

Kul! Hur kom ni fram till vilken look hon skulle ha?

 

Hon är ganska simpel i sminkväg och vi tänker ganska lika, så det var inte så svårt att bolla idéer. Men den här gången så var hon inspirerad av en av mina makeuper jag gjort på mig själv!

 

Men du, det verkar som att du och Ace klickar väldigt bra? Hur är hon att jobba med?

 

Vi har jätteroligt ihop och det är det som är det viktigaste för mig.

Ace är otroligt lättsam, rolig, ironisk, sarkastisk, snäll och lekfull! Hon älskar att testa nya saker i sminkväg!

 

Ni passar väldigt bra ihop låter det som. Då är du med på finalen i Friends Arena också antar jag?

 

Jajamän, hänger med så långt det går!

 

Så vad har varit det allra bästa med att jobba under Melodifestivalen 2016, hitills?

 

Att vi har så kul tillsammans hela teamet, alla klickar så bra! Men såklart känns det ju bäst och roligast att ha sminkat en artist som stod live inför 3 miljoner TV-tittare och ett fullsatt Scandinavim!

 

Är det lika glammigt som det ser ut på TV?

 

Nästan haha! För min del är det mycket väntan innan jag ska sminka Ace så då äts det mycket arraksbollar, choklad och frukt. Och mycket kaffedrickande! Man märker tydligt att det är proffs man arbetar med.

 

Vad var det svåraste/jobbigaste?

 

Jobbigaste är ju att man inte vill ”fucka upp det” och jag vill ju att allting ska bli så perfekt som möjligt! Men svårt har det inte varit eftersom att jag har gjort hennes look så många gånger innan själva framträdandet.

 

Duktigt, du hade din plan som vi tjatat så mycket om under utbuildningen!

Till sist, har du några råd till våra blivande makeupartister som kanske också vill sminka i mellon?

 

Man kan ju söka jobb, men då hos SVT som har ett gäng makeupartister på plats. Annars är det bästa tipset jag har att jobba hårt och ta alla jobb man får i början för

det KAN leda till nånting större, som det gjorde för mig!

 

Verkligen! Tänk att din praktikplats du var på under utbildningen ledde till Melodifestivalen. Grymt jobbat Molly, och lycka till i Friends Arena!

 

molly aceKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *