Ida Nilsson

IDA NILSSON – verksamhetschef och makeuplärare

Ida Nilsson, 30, kom in i Makeupstudion Educations värld 2011. Då hade hon frilansat som makeupartist i burlesk- och den alternativa världen samt på en mängd synthfestivaler i ett flertal år med bas i både Sverige, Danmark och Tyskland. Utexaminerad från Teaterakademin 2002 är hon också mycket väl bevandrad i teaterns värld. Som alter egot Amaryllis Neveragain lade hon upp mängder med makeuptutorials på YouTube och på sin blogg. Numera är dessa, av en enkel anledning, borttagna men frågar du så har hon lovat att visa upp dem….! 2011 kände hon suget efter ett officiellt diplom och sökte till oss. Hon gick enkelt ut med högsta betyg i alla ämnen och imponerade stort. Därefter gick hon vidare med vår lärarutbildning och är nu klar för tjänst från och med vt 2012.

Hennes cv innehåller bland annat jobb som plåtningar för Anine Bing, Adina Ståhle, FÄRG, I am brand, Tivity, Aida Morina och Joss Åkesson. Ida har vidare jobbat med fotografer som Macs Moser, Erika Berthsjö, Sven Prim, Josefin Jönsson, Camilla Gewing-Stålhane, Kamila Maria Schneltser Pinilla, Benny Tillberg och Anna Mårtensson. Hon har gjort visningar för Köpenhamns Fashion Week 2012 och 2013, modedesignern Aniv von Borche, Sebastian Professional, Wella, Goldwell, Lumene och modedesignern Jenny Grettve som blev oerhört omskriven för sin gerillavisning i samband med Stockholm Fashion Week. Malmö modenatt och Natalie Pereira är ytterligare namn på hennes klientlista. Senaste filmerna Ida jobbade med var en zombiefilm för produktionsbolaget ”Rock on Pictures”, ett drama för Sleepless Moon Production samt reklamfilmer för Rooftop Production och Way Creative. Ytterligare uppdrag på hennes cv är Kristallengalan 2012 samt Eurovision Song Contest 2013.

Ida är ytterst noggrann och engagerad som lärare när det gäller allt som har med grund och beauty att göra. Dessutom, som grädde på moset är hon vansinnigt intresserad av allt som är lite utöver det vanliga, det som har att göra med både karaktärsmakeup, specialeffekter och hårförlängningar. Även om detta inte är en djupare del i vår utbildning så kan man säkert fråga snällt och få en hel del tips vägen.

Utöver den makeupartistlärarutbildning Ida har fått hos oss kan hon också genomgått en ledarutbildning från GRID. Helt enkelt en perfekt bakgrund för vår nya verksamhetschef i Malmö.

Vi är verkligen glada att Ida valde att ta sig tiden att gå igenom alla de utbildningar som vi kräver att man har för att man ska få jobba som lärare hos oss!

Blogginlägg taggade med Ida Nilsson