15 november. 2013 - 18:05

Chefen sprider god stämning och julpyntar

”Webbis!! Vad gör du?! Gör du nån nytta egentligen?” gastade Chefen, som vanligt lite halvt misstänksam. Webbis som nu har börjat tröttna på att ha Chefen hängandes över axeln vände sig inte ens om utan svarade bara lakoniskt:
”Ja, inte jobbar jag i alla fall, jag planerar istället vad jag ska äta till middag – jag har märkt att det är väldigt populärt på det här företaget att planera vad man ska äta!”
Det täppte till Chefen. För ett tag. Men sen kom hon igång igen och vände sig till Koordinatorn som satt och skrev, i Chefens ögon, skenbart plikttroget, på datorn.
”Och du då? Vad gör du? Och varför måste den där Chokladtomten stå där och reta mig?! Man kan ju bli sugen på choklad för mindre!!

tomte

Koordinatorn suckade tungt och sa: ”Jag arbetar. Jag förhandlar väskpriser med vår tillverkare, svarar på mail, bokför och allmänt håller ordning på det här företaget. Hur tycker du själv att det går med dagens göromål – känner du dig produktiv? Känner du att du presterar på topp? Bidrar du till en god stämning genom att föregå med gott exempel, tycker du?! Och tomten står där för att du köpte den till mig, som en muta, för att du var tvungen att erkänna att det ändå var du som åt upp större delen av min andra tomte i förrgår…”
”Erkänna och erkänna, muttrade Chefen. Jag ser det inte som att jag har erkänt nånting. Och näe, jag är väl inte hundra produktiv idag. Jag känner mig OERHÖRT oinspirerad, väntar ju på svar från fabriken om dom kan göra vår läppstiftsformula eller inte och dom svarar ju aaaaaaldrig…..”
”Och det har gått en hel halvtimme sen du mailade,eller? frågade Koordinatorn som ju trots allt har haft 10 år på sig att lära sig allt om Chefens otålighet.
”Men kan du inte köpa lite julpynt till kontoret då, sa Webbis, som plötsligt ville bidra till att ändå muntra upp Chefen.”
”Neeeeeeeej, vrålade Koordinatorn, uppmuntra henne INTE!! Vi har redan kartongvis med julpynt – jag pratar KARTONGVIS med julpynt redan för att den där julmaniacen har övershoppat. Du kan MÖJLIGTVIS få leka med det vi har. Men INGET nytt!!
Vad kan vi säga… Too little, too late… Chefen hade redan studsat upp från stolen, uppspelt som ett barn på julafton och var halvvägs ut genom dörren med kreditkortet i högsta hugg.
”I’ll be back – sitt inte uppe och vänta, hahahahahahahahaaha” ylade hon lyckligt.
Nu väntar vi med förskräckelse på hur kontoret kommer att se ut. För Chefen ÄLSKAR julpynt och så länge det inte är ett skyltfönster har hon en tendens att överdekorera för att uttrycka det milt… Lite sådär USA gone christmas decoration crazy style…Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *