28 november. 2013 - 08:45

Chefen och Koordinatorn bakar…

Chefen har tagit beslutet att införa lågkolhydratkost här på kontoret. Men fikastunden på eftermiddagen är trots allt helig och då måste det följaktligen bakas på lågkolhydratvis. Allt för att undvika att hamna i den flottiga eftermiddagsmunkfällan som Webbis, på ett ytterst olämpligt sätt, introducerade när hon började på företaget.
”Ikväll är det bakkväll!” upplyste Chefen Koordinatorn om igår.

”Och det är nog lämpligt om du är med.”
”Ja, sa Koordinatorn. Det håller jag helt med om.” Chefen är inte helt oäven i köket, det ska erkännas men det är samtidigt så att hon jobbar lite utifrån samma koncept varje gång. Om än med en viss variation. Variationen består av att antingen används grillkrydda, citronpeppar eller ketchup som kryddning. Och det säger sig ju självt att det är tämligen olämpligt vid bakning. Alltså följde Koordinatorn med hem till Chefen för att styra upp bakkvällen. Och det var ju tur. Kan man säga. Chefen gick dock ut hårt med att börja baka en rulltårta. Samtidigt skröt hon om alla fina glutenfria och kolhydratfria ingredienser hon hade köpt och som nu fanns att tillgå.
Under tiden började Koordinatorn göra en kladdkaka samtidigt som hon tittade lite närmare på alla produkter.

”Men hörrudu, sa Koordinatorn när hon betraktade innehållsförteckningen på Sukrinet Chefen hade köpt som sötningsmedel, här står det ju att det innehåller 100% kolhydrater – hur tycker du att det fungerar med din lågkolhydratkost?”

”DU MÅSTE SKÄMTA! Utbrast Chefen uppbragt.

”Icket, sa Koordinatorn, kolla själv!”

”Ähmen skjut mig, sa Chefen bittert och fortsatte sen efter en stunds betänketid: Jaja, skit samma – en gång är ingen gång, ro hit med smetbunken så får jag smaka!”

Ingen har hittills vågat googla på Sukrinet men alla är sugna på att smaka på kladdkakan som Koordinatorn bakade. Vad som hände med rulltårtan som Chefen bakade? Den var oätlig. Eller som Chefen sa ”Bedrövligt recept! Det fattar man ju att det inte kan bli gott när det inte är en gnutta ketchup i!”

baknatt

Chefen predikar ALLTID om vikten av att hålla rent under tiden när man bakar och lagar mat. Koordinatorn passade på att fota för att visa hur Chefen VERKLIGEN föregår med gott exempel…Taggar:

2 Responses to Chefen och Koordinatorn bakar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *